Vakantie in eigen land : is een reisverzekering zinvol ?

Fietsverzekering - Twee fietsersVraag je je af of een reisverzekering wel nuttig is voor een ‘staycation-vakantie’ in eigen land ? Wij denken van wel en leggen hieronder uit waarom, maar oordeel vooral zelf.

 
 
 

De meeste jaarlijkse pakketpolissen bevatten verschillende soorten bijstand. Hieronder zoomen we in om de meest voorkomende dekkingen :

Dekking “Bijstand aan voertuigen”

Wagen

Ook in België is pech met de wagen niet uitgesloten…daarom kiezen héél wat mensen voor een jaarlijkse bijstandsverzekering. Deze zorgt ervoor dat je wagen wordt hersteld of weggesleept. In de meeste verzekeringsformules heb je bovendien recht op een vervangwagen zodat je vakantie (ook in België) minimaal geïmpacteerd wordt door wagenpech.

Motorhome

Een Mobilhome is best een stevige investering.  Eigenaars denken daarom best goed na over een adequate dekking, want voor deze huizen-op-wielen gelden zéér vaak dekkingsbeperkingen in de klassieke polissen.  Daarom adviseert DOM deze schitterende formule voor nieuwe & jonge (max 24 maanden oud) mobilhomes.

Fiets

Neem je graag je fiets mee op vakantie voor daguitstappen ? Of heb je een echte fietsvakantie gepland ? Dan gaan wij op zoek naar de ideale bijstandsverzekering.  Dit is echter maatwerk…want er gelden grote verschillen tussen verzekeraars, er zijn vaak beperkingen op basis van het type fiets, de territorialiteit, …   Wij zoeken het echter graag voor u uit !

Dekking “Annulatie”

De waarborg annulatie geldt voor verblijven buitenshuis met minstens één overnachting (dus nooit voor daguitstappen).  Heb je een verlof gepland in België…met een of meerdere overnachtingen buitenshuis?  Dan ben je ook daarvoor gedekt !

Moet je je staycation annuleren omwille van pech zoals ziekte (Corona?), ongeval, overlijden in de familie,… ? Dan betaalt de verzekeraar je reiskosten terug.

Dekking “Bagage”

In België is de kans dat je koffer of je dure camera gestolen wordt net zo groot als in het buitenland.  En dus is ook je bagageverzekering even relevant / nuttig.  Zo’n bagage-verzekering dekt niet enkel diefstal van bagage…ook verlies of beschadiging van bagage is gedekt. Voorwaarde is wel dat je ‘op reis’ bent…lees : er is minstens 1 overnachting buitenshuis geboekt ( maar dat mag dus in België zijn).

Wat is verzekerd? Alle voorwerpen die je op reis meeneemt voor persoonlijk gebruik.

Meer weten over een goeie reisverzekering ?  Bekijk dan hier onze favoriete formules.

Alvast een prettige vakantie gewenst van Team DOM !