Skip to main content

Verzekering voor uw aanhangwagen

Autorijden kunt u perfect. Al jaren. En dus hebt u gelukkig nauwelijks nood aan uw autoverzekering. Maar af en toe rijdt u ook met een aanhangwagen met paarden rond. Of met een caravan. Of een trekker met een motorfiets. Rijden met die aanhangwagen bent u véél minder gewoon. En dus is een verzekering helemaal geen overbodige luxe.

Bekijk onze expertise

Aanhangwagens: verplicht verzekeren

U hebt eigenlijk geen keuze. Volgens de verkeerswet moet u alle aanhangwagens verzekeren waarmee u rondrijdt. Of u er nu paarden, een boot of een jetski mee vervoert. Dat kan vaak gewoon door een bijlage aan uw autoverzekering te hechten. Maar niet altijd.

Uitzonderingen? Die zijn er zeker. Maar die zijn complex en hebben te maken met de MTM (maximaal toegelaten massa) van uw aanhangwagen. Bovendien verschilt de dekking wanneer uw aanhangwagen los- of vastgekoppeld is.

Uw makelaar kent de details perfect

Samengevat: een aanhangwagen verzekeren is verplicht maar niet eenvoudig. En omdat u écht alle risico’s grondig wil afdekken (een aanhangwagen kan immers flink wat schade veroorzaken als die begint te slingeren), komt u er best even met ons over praten.

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor bedrijven :  verzekerenemployee benefitsvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.