Skip to main content

Beperk je bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid

Over een auto- of brandverzekering denkt u geen twee keer na : die hebt u al afgesloten voor uw makelaar er nog maar over begint. Maar de grootste risico’s voor uw bedrijf hebben niets te maken met ongelukken op de weg of brand. Wél met aansprakelijkheidsclaims van uw contractspartners of zelfs van derden. En die zijn écht niet zo vergezocht …

Bekijk onze expertise

Waarom u écht een aansprakelijkheidsverzekering nodig hebt

U kunt een claim financieel niet dragen – Een professionele fout kan heel snel torenhoge kosten met zich meebrengen. Ofwel spreekt u uw eigen reserves aan. Ofwel neemt u een aansprakelijkheidspolis. En dan bent u gewoon gerust.

U wilt geen conflict met uw contractspartner – Zolang u de fout herstelt en de schade vergoedt, kunt u de klantenrelatie nog herstellen. Als u na een schadeclaim in een conflict verzeilt, staat er heel wat meer op het spel dan die ene claim. Hetzelfde geldt trouwens voor reputatieschade of gezichtsverlies. Ook dat kunt u niet meer goedmaken.

Uw eigen vermogen als bestuurder is in gevaar – Vaak is het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering een cruciaal onderdeel van leveringsvoorwaarden. Hebt u deze verzekering niet? Of voldoet ze niet aan de bepalingen van het verkoopcontract? Dan gaat u als bestuurder persoonlijk in de fout.

 

Beroepsaansprakelijkheids : onze ervaring is uw meerwaarde

Verzeker de juiste & uitgeoefende activiteit – Vermijd lange epistels uit uw statuten en waak erover dat uw verzekerde activiteit steeds overeenkomt met uw huidige situatie. DOM is top in het uitvoeren van zo’n risicoanalyse. We luisteren dan actief naar uw concrete situatie, en leggen uw risico’s helder uit.

Verzeker de juiste waarborgen en kapitalen – Uit uw professionele activiteit vloeien heel wat risico’s voort. U dekt ze best allemaal af, in overleg met een specialist als DOM:

 • Beroepsaansprakelijkheid: elke schade door een fout of nalatigheid in het uitoefenen van uw diensten.
  Bijv.: fouten in HR-software voor loonbeheer, een defect in een logistiek softwarepakket met beroepsfout als oorzaak, een programmatiefout die beveiligde ruimten plots toegankelijk maakt voor iedereen, …
 • BA uitbating: plotse en onvoorziene schade. Dit is uw buitencontractuele aansprakelijkheid
  Bijv.: u leunt achterover tijdens het wachten op de lift en activeert zo het brandalarm en de sprinklers: waterschade, winstverlies, …
 • BA na levering: schade door een gebrekkig product dat u leverde.
  Bijv.: u levert een nieuw zwevend framework dat in zijn geheel naar beneden komt met één dode en twee zwaargewonden als gevolg. En de machines liggen ook nog eens drie dagen stil …
 • Toevertrouwde goederen: schade aan goederen van uw klant die u toevertrouwd kreeg om aan of mee te werken.
  Bijv.: tijdens uw bedrijfspresentatie stoot u de beamer van uw klant op de grond.
 • DOM is uw partner bij schade – Kom bij élk schadegeval meteen naar ons. We stellen ons uitgebreid netwerk ter beschikking en zetten ons 200% in om tot een correcte schaderegeling te komen. Snel bovendien.

 

Documenten

Hieronder de link naar enkele nuttige documenten in deze verzekeringsthematiek:

 

Gerelateerde pagina’s

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor bedrijven :  verzekerenemployee benefitsvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.