Skip to main content

Cyberrisico’s zijn niet virtueel

Als specialist in bedrijfsrisico’s zijn we alert op nieuwe ontwikkelingen.  Al in 2015 organiseerden we ons eerste seminar over cyberrisico’s en de verzekerbaarheid ervan.  Ondertussen adviseerden we meer dan 500 bedrijven over deze brandend actuele thematiek. Dat maakt ons een van de meest ervaren spelers in de markt.  En deze ervaring –helaas ook uit heel wat echte incidenten- leert ons dat een pijlsnelle incident response simpelweg cruciaal is. 

Bereken jouw cyber-verzekeringsofferte online !

It’s all about the money

De een zijn dood is de ander zijn brood : cybercrime brengt voor criminelen al enkele jaren méér op dan de wereldwijde handel in drugs ?
Het is voor criminelen ook een ‘veiligere’ manier om geld te verdienen (er komen geen wapens aan te pas,…) en een lucratief virus is ook eenvoudig te schalen…zelfs wereldwijd!  Onderzoeksbureau Cybersecurity Ventures volgt de schade door cybercriminaliteit wereldwijd en verwacht dat cyberincidenten tegen 2021 meer dan 6 miljard dollar per jaar zullen opleveren aan criminelen.

Hou uzelf een spiegel voor : 15 goed-besteedde minuten

Maak uw bedrijf beter bestand tegen een cyberincident waarmee het zeer waarschijnlijk te maken zal krijgen de komende jaren.

Dankzij deze gratis online cybertest ontdek je in slechts 15 minuten tijd hoe uw bedrijfsbeleid scoort op 10 basisprincipes inzake cyberveiligheid.  Wees gerust, de beperkte registratie-gegevens voor deze test worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
In een helder digitaal eindrapport geeft de test bovendien een beoordeling van de relevantie van 10 mogelijke preventieve acties die je kan ondernemen om cyber-veiliger te worden. En krijg je ook een inschatting van het belang van een reeks mogelijke verzekeringsdekkingen

Preventie tegen cyberincidenten is slim, logisch en zelfs wettelijk verplicht.
Maar een 0-risico bestaat niet. En een incident kost geld. Daarom is het ook slim om je tegen de financiële impact te verzekeren.

En dat verzekeren doe je best zo ruim mogelijk.
Incidenten komen niet uitsluitend uit de hoek van IT of van criminelen. Het gaat soms ook om een menselijke vergetelheid of vergissing. Ook dat zijn datalekken en daar heb je als onderneming niet altijd vat op.
Onze zaakvoerders specialiseerden zich al in 2015 in deze materie en richtten toen niche-speler CyberContract op.
In het filmpje hiernaast legt Maarten Dom glashelder uit hoe een goede cyberverzekering werkt en waarom het op korte termijn een essentiële verzekering is geworden in de bedrijfswereld.

Waarop letten ?

Uw cyberverzekering

  • is best géén lightproduct maar een verzekering die heel breed en erg volledig dekt. Van kleinere incidenten tot complexe gevallen van cybercrime met grote juridische en IT-impact. De kosten om alles terug recht te trekken, lopen snel hoog op.
  • dekt niet alleen boetes en aansprakelijkheid maar ook heel wat eigen kosten zoals winstverlies en het herstel van je reputatieschade. Of de juridische bijstand en IT-kosten die je hebt om terug up-and-running te geraken.
  • biedt uw bedrijf een 24/7 hotline met directe ondersteuning van IT en juridische experten die snel inzetbaar zijn.

 

Hoeveel zo’n verzekering kost ?

Contacteer ons voor advies op maat. Of bereken je offerte online !

Bereken jouw cyber-verzekeringsofferte online !

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor bedrijven :  verzekerenemployee benefitsvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.