Cyberrisico’s zijn niet virtueel

Als specialist in bedrijfsrisico’s zijn we alert op nieuwe ontwikkelingen.  Al in 2015 organiseerden we ons eerste seminar over cyberrisico’s en de verzekerbaarheid ervan.  Ondertussen adviseerden we meer dan 500 bedrijven over deze brandend-actuele thematiek. Dat maakt ons een van de meest ervaren spelers in de markt.  En deze ervaring –helaas ook uit heel wat echte incidenten- leert ons dat een pijlsnelle incident-response simpelweg cruciaal is. 

Berekening uw cyberrisk-verzekeringspremie online !

It’s alle about the money

De een zijn dood is de ander zijn brood : cybercrime brengt voor criminelen al enkele jaren méér op dan de wereldwijde handel in drugs ?
Het is voor criminelen ook ‘veiligere’ manier om geld te verdienen (er komen geen wapens aan te pas,…) en een lucratief virus is ook eenvoudig te schalen…zelfs wereldwijd!  Onderzoeksbureau Cybersecurity Ventures volgt de schade door cybercriminaliteit wereldwijd en verwacht dat cyberincidenten tegen 2021 meer dan 6 miljard dollar per jaar zullen opleveren aan criminelen.

 

Hou uzelf een spiegel voor : 15 goed-besteedde minuten

Maak uw bedrijf beter bestand tegen een cyberincident waarmee het zeer waarschijnlijk te maken zal krijgen de komende jaren

Dankzij deze gratis online cybertest ontdek je in slechts 15 minuten tijd hoe uw bedrijfsbeleid scoort op 10 basisprincipes inzake cyberveiligheid.  Wees gerust, de beperkte registratie-gegevens voor deze test worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden ofzo.
In een helder digitaal eindrapport geeft de test bovendien een beoordeling van de relevantie van 10 mogelijke preventieve acties die je kan ondernemen om cyber-veiliger te worden. En krijg je ook een inschatting van het belang van een reeks mogelijke verzekeringsdekkingen

Maarten DOM geeft presentatie over cyberrisico'sCyberrisk verzekering

Via verbeterde preventie probeer je een incident te vermijden.  Via een cyberverzekering zorg je ervoor dat uw bedrijf een ernstig incident overleeft.

Analyse en preventie zijn essentieel, maar besef dat 100% veiligheid in de online wereld simpelweg niet bestaat.  Je blijft altijd kwetsbaar voor vergissingen, ontevreden werknemers, nieuwe digitale kwetsbaarheden enz. Daarom is een cyberrisk-verzekering een logisch sluitstuk van uw preventie.  Een cyberverzekering is als het ware jouw bedrijfs-airbag die opengaat wanneer preventie alleen onvoldoende blijkt.

Zo’n airbag moet pijlsnel opengaan, anders heeft het geen zin.  Via onze partner Cybercontract kunnen we bedrijven zo’n supersnelle incident-response aanbieden, 24u op 24 en 7 dagen op 7.  Evenals een erg volledige set verzekeringsdekkingen die hun meerwaarde tonen indien uw bedrijf effectief getroffen wordt door een cyber-incident.

Hoeveel zo’n verzekering kost ?
Bereken je offerte online op onze site of contacteer ons voor advies op maat.

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor bedrijven :  verzekerenemployee benefitsvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.