Skip to main content

Pensioenopbouw voor zelfstandigen

Als zelfstandig ondernemer bent u steeds bezig met de toekomst. Hoe innoveren, welke markten aanboren, … Het zijn steeds drukke tijden en zo ontstaat het gevaar dat een groot probleem niet wordt gezien : het pensioen. Als zelfstandige is het pensioen minder goed geregeld als voor een werknemer. Dit is jammer, maar wel de realiteit. DOM erkent dit probleem en zoekt met u mee.

Bekijk onze expertise

Een blik op uw wettelijk pensioen

Een zelfstandige en een goed pensioen. Het zijn twee dingen die niet te rijmen vallen. We weten nu al dat het steeds moeilijker zal worden om iedereen een goed pensioen te geven. Hoeveel zal uw wettelijk pensioen bedragen? Een blik op onderstaande grafiek geeft u al een idee!

Zoals u ziet zal het wettelijk pensioen ruim onvoldoende zijn. Uw levensstandaard behouden van zodra u op pensioen bent, zal niet lukken met het pensioen voorzien door de overheid.

Slim bouwen aan een comfortabel pensioen

Heeft u het gehad met dure maar loze woorden als een ‘pension-GAP’? Mag het wat meer zijn dan een verdoken productverkoop gebaseerd op kinderlijke tools over uw pensioen? Dan helpen wij u graag bij het juist benoemen van uw echte doelstelling : een comfortabel pensioen. U plant zelf de vlag maar wel op een moderne manier, eerlijk en goed onderbouwd dankzij onze ‘Pension Comfort Wizard‘.

Daarna helpen onze specialisten u om deze verwachtingen een concrete fiscale en financiële invulling te geven. Zo zorgen we er samen voor dat uw pensioendroom géén nachtmerrie wordt.

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.