Skip to main content

Waarom een groepsverzekering

Bedrijven worden steeds vaker gezien als partner in het hele pensioenvraagstuk. Een volwaardig aanvullend pensioen is niet langer wenselijk. Het is voor werknemers simpelweg noodzakelijk om de levenskwaliteit na de beroepscarrière te behouden. Aangemoedigd door enerzijds de fiscale stimuli en anderzijds de vraag van werknemers en sociale partners zelf, zetten meer en meer ondernemingen de stap van een eenvoudig loonbeleid naar een modern ‘verloningsbeleid’.

Bekijk onze expertise

Indien goed opgezet, kan een dergelijk modern personeelsbeleid ook bijzonder interessant zijn voor de onderneming zelf.

Denk maar aan een verhoogde betrokkenheid en retentie van het “human capital’, fiscaal interessante (want aftrekbare) loonelementen, enz. Fundamenteel hierbij is het weldoordachte opzet van de extralegale voordelen binnen de strikte wettelijke grenzen. Door de strikte wetgeving ter zake kan een groepsverzekering niet zo eenvoudig worden gewijzigd op wezenlijke elementen. Eens ingevoerd is de te storten premie immers te beschouwen als een vorm van “loon”.

Zorg daarom voor een goed doordachte opstart.

Hieronder enkele zinvolle vragen die u zich best stelt alvorens te starten met een groepsverzekering. Of die de aanzet kunnen zijn voor een doorlichting van uw bestaande regeling. Ook daarbij kan DOM u helpen.

  • Zit de budgetlogica juist in elkaar?
  • Wist u dat u als werkgever aansprakelijk bent voor het rendement van uw groepsverzekering?
  • Hoe zit het met de total cost (zowel premie & instapkosten als het dagelijks beheer) ?
  • Is dit value for money ?
  • Weten uw werknemers welke voordelen ze genieten? “Leeft” dit loonvoordeel ?

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor bedrijven :  verzekerenemployee benefitsvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.