Skip to main content

Mobilhomeverzekering

Een mobilhome staat voor vrijheid en avontuur: voltanken, instappen en vertrekken voor een actieve vakantie naar een van onze buurlanden. (Ideaal in Corona-tijden.) Om ècht zorgeloos te genieten, gaat u best goed verzekerd op pad.

Bekijk onze expertise

Wil u onbezorgd genieten van uw mobilhomevakantie ? Vertek dan goed en juist verzekerd op tocht met een ‘Recrecar mobilhomeverzekering’.

Deze topformule omvat natuurlijk de verplichte verzekering ‘Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid’ die de schade dekt die u met uw mobilhome toebrengt aan andere auto’s, aan personen of gebouwen. Vermits een mobilhome zelf ook een stevige investering is, zoeken heel wat eigenaars extra bescherming voor de mobilhome.

Bij DOM zijn we overtuigd van de Recrecar mobilhomeverzekering, en wel hierom :

  • Kies zelf uit een hele waaier aan waarborguitbreidingen ! (Hieronder lichten we deze verder toe)
  • Kiest u voor een ‘franchise/vrijstelling’ (en betaalt u dus bij schade een stukje zelf) ? Dan geniet u van een mooie korting.
  • Deze topformule is niet enkel voorbehouden voor nieuwe mobilhomes, ook tweedehands voertuigen (tot maximum 24 maanden oud) komen in aanmerking !

Waarborgpakketten

In de Recrecar mobilhomeverzekering kunt u de basisdekking BA aanvullen met een of meerdere waarborg-pakketten die we hieronder toelichten :

Grote of kleine omnium

Neemt u een ‘grote omnium’, dan bent u bijkomend beschermd voor materiële schade aan uw mobilhome als gevolg van brand, diefstal (of poging tot), glasschade, natuurkrachten (vb. steenval, grondverschuivingen, overstroming, enz.) en aanrijdingen met dieren.
Ook materiële schade veroorzaakt door een ongeval (tijdens het rijden of bij laden en lossen) of door vandalisme (of kwaadwilligheid of grappenmakerij van derden) is verzekerd !
Bij een ‘kleine omnium’ vallen die twee laatste dekkingen weg en bent u dus niet verzekerd voor materiële schade als gevolg van een ongeval of vandalisme.

Rechtsbijstand

Ongevallen kunnen leiden tot een conflict over de aansprakelijkheid. Dan is al snel een advocaat nodig of moet een expert worden aangesteld voor nader onderzoek. De rechtsbijstandsverzekering vergoedt deze kosten.

Pechbijstand

Wat doorgaans niet gedekt wordt in een omniumverzekering, is pech onderweg. Zeker bij een mobilhome kunnen de herstelkosten bij ‘pech’ al snel hoog oplopen. Wat deze uitbreiding bijzonder interessant maakt voor eigenaars van grotere mobilhomes is dat er géén beperking geldt qua gewicht of lengte en dat is wel het geval in de meeste ‘gewone’ bijstandsverzekeringen.

Bijstand aan personen

In héél wat bijstandsverzekeringen gelden specifieke beperkingen voor mobilhomes (o.a. qua gewicht, lengte, …). Deze bijstandsverzekering geeft uw hele gezin gemoedsrust in België en daarbuiten. U kan rekenen op een efficiënte en ruime ondersteuning (wereldwijd!) bij ziekte en ongeval.

Ongevallenverzekering voor de bestuurder

Zit u zelf aan het stuur en veroorzaakt u een ongeval (met uw mobilhome), dan moet u uw medische kosten zelf dragen. Deze verzekering vangt dit op.

Bovendien zijn er nog meer uitbreidingen mogelijk, want ook uw fietsendragers, luifels en dakkoffers kunnen mee opgenomen worden in deze polis !

Regel uw verzekering voor u vertrekt! Geïnteresseerd in onze beste verzekeringsvoorwaarden voor uw mobilhome? Laat het ons weten !

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor individuen :  verzekerensparenvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.