Skip to main content

Overlijden

Wist u dat 1 op 4 mannen  van  op 40-jarige leeftijd overlijdt voor hun 65 ste ?Voor de vrouwen is dit 1/6.

We denken nogal snel “dit zal mij niet overkomen”. Maar wat als u zich vergist? Wat als u het bent die vroegtijdig overlijdt?

Kan uw gezin dan verder? Kan uw partner de lening verder afbetalen? Kunnen uw kinderen nog verder studeren, trouwen en een huis bouwen?

Bekijk onze expertise

Een vroegtijdig overlijden heeft niet enkel een grote emotionele impact.  Door grote hiaten en tekortkomingen in het wettelijke vangnet (vb weduwepensioen) treft het uw gezin ook financieel….en hard.  Er vakt immers een maandinkomen weg !

Is er spaargeld om deze klap op te vangen ?  Voldoende?  Heel vaak is dit niet het geval, of waren de spaarbuffers voor een ander doel aangelegd (vb studies van kinderen,…)

Ontdek dan hier hoe een overlijdensverzekering gemoedsrust en ademruimte biedt.

Overlijdensverzekering is een must!

Niet elke overlijdensverzekering is geschikt voor u. De markt telt tientallen polissen, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Vertel ons hoe uw gezin financieel het best kan geholpen worden als u of uw partner (vroegtijdig) overlijdt en wij adviseren u de beste polis.

U wenst uw gezin de financiële zorgen te besparen van …

… uw kredieten (o.a. woonkrediet)

Om uw dierbaren te beschermen tegen uw kredieten heeft u nood aan een schuldsaldoverzekering.

Deze tijdelijke verzekering kent u waarschijnlijk het best onder de overlijdensverzekeringen. Hoewel het geen verplichte verzekering is, wordt deze vaak afgesloten in het kader van een hypothecaire lening voor een woning. Naast een woonkrediet, kan een schuldsaldoverzekering evengoed bij een lening voor uw wagen, renovatie, … afgesloten worden.

Bij overlijden betaalt de verzekeraar de rest van uw lening af. Zo moeten uw dierbaren de zware financiële last van een lening niet dragen en zich geen zorgen maken over de afbetaling.

Bij leven wordt de verzekering stopgezet op einddatum.

… uw overlijden

Om uw dierbaren te beschermen tegen uw overlijden en alle financiële gevolgen kunt u beroep doen op de overlijdensverzekering.

Dit is een levensverzekering waarbij een vooraf bepaalde som geld wordt uitbetaald aan de begunstigden wanneer u overlijdt. U kan kiezen voor een levenslange overlijdensverzekering (die een bedrag of de rente uitkeert wanneer u sterft) of een tijdelijke overlijdensverzekering (die het bedrag of de rente enkel uitkeert wanneer u sterft vóór het einde van het contract). Afhankelijk van deze keuze hebt u de mogelijkheid om een aparte overlijdenverzekering op te starten of aan een bestaande verzekering de dekking overlijden toe te voegen (vb. in uw pensioensparen of in uw IPT).

Welke type u ook kiest, u bepaalt zelf het bedrag en de begunstigingsclausule waarin u zegt aan wie de gelden uitbetaald moeten worden. Weet dat u dit gedurende de looptijd nog kunt wijzigen.

Tot slot, voor welk bedrag zou u zich verzekeren ? We geven u alvast volgende tip mee :

  • Gehuwden en samenwonenden: 2 x brutojaarwedde
  • Alleenstaanden: l x brutojaarwedde
  • Te verhogen per kind ten laste: 0,5 x brutojaarwedde

… de overdracht van uw vermogen

Denk vooraf na over uw nalatenschap als u uw dierbaren wil beschermen tegen hoge successierechten en de onenigheid die hier wel eens durft te ontstaan OF als u iemand wil bevoordelen. Onze tool Overdracht van uw vermogen geeft u alvast een idee hoeveel de successierechten bedragen die uw dierbaren moeten betalen indien u vooraf niets regelt.

… uw uitvaart

De kosten voor uw uitvaart kunnen oplopen tot een paar duizend euro. Het kan zijn dat u hiervoor een spaarpotje hebt aangelegd, maar een uitvaartverzekering zorgt voor zoveel meer.

U bepaalt op voorhand wat uw wensen zijn en laat die vastleggen in een wilsbeschikking, zodat alles verloopt zoals u het zou willen. Op die manier kan u zelf bepalen welke muziek er wordt gespeeld, welke teksten er worden voorgelezen, enz.

Een ander belangrijk aspect is de nabestaandenzorg die een uitvaartverzekeraar biedt: een speciaal consulent zal uw nabestaanden helpen om allerlei praktische en administratieve zaken af te handelen, zodat uw familie in alle rust haar verlies kan verwerken.

Kortom, deze verzekering zorgt in de eerste plaats voor gemoedsrust.

Maak snel een afspraak met ons kantoor!

Uw dierbaren beschermen is niet op één twee drie geregeld. Elke bescherming heeft zo zijn eigen verzekeringsoplossing. Bij de vertaling van uw wensen naar een concrete strategie, bekijken wij kritisch de eventuele linken naar fiscaliteit, erfrecht, enz. Om er zeker van te zijn dat deze vertaling correct wordt gemaakt, kunt u terugvallen op onze volledige onafhankelijkheid, gespecialiseerde kennis, regelmatige bijscholing en strategische samenwerking met specialisten.

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met u op voor een kennismakingsgesprek !

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor individuen :  verzekerensparenvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.