Skip to main content

Autoverzekering

Elke dag raken mensen in België betrokken in een auto-ongeluk. Onverwacht en ongewenst, maar zelfs een klein ongeval leidt al snel tot duizenden euro’s schade. Bespaar uzelf en uw gezin de pijnlijke gevolgen van een foute of onvolledige verzekering !

Bekijk onze expertise

Uw autoverzekering

Hieronder vindt u de basisbouwstenen van elke autopolis. Zo weet u wat we straks allemaal bespreken als u bij ons langskomt.

  • Burgerlijke aansprakelijkheid – Deze verzekering is verplicht als u een auto hebt. Ze dekt de schade die u aan anderen veroorzaakt met uw auto, zodat u niet moet opdraaien voor de kosten aan andere auto’s, aan gekwetste personen of aan gebouwen. Doorgaans voorziet zo’n verzekering dat u een stukje van de schade zelf betaalt (franchise of vrijstelling). Uiteraard bevat zo’n polis ook voorwaarden en zijn er omstandigheden waarin de verzekeringsmaatschappij niet tussenkomt. Die voorwaarden zijn in elke polis verschillend.
  • Omnium – Een omniumverzekering bevat in principe alle waarborgen die we hierboven beschreven hebben. Maar niet altijd. En ook de graad van bescherming kan verschillen. Het is belangrijk dat we hier even over praten.
  • Rechtsbijstand – Veel ongevallen leiden tot een conflict over de aansprakelijkheid. Dan moet u een advocaat onder de arm nemen en experten laten verklaren wat er precies gebeurd is. Al die kosten worden door uw rechtsbijstandsverzekering vergoed.
  • Schade aan bestuurder – Het klinkt gek, maar in een klassieke autopolis is geen bescherming opgenomen voor de bestuurder van de wagen. Als u aan het stuur zit en een ongeval veroorzaakt, moet u dus zélf uw medische kosten dragen. Gelukkig bestaan ook hier aparte dekkingen voor.
  • Bijstand onderweg – Wat doorgaans niet gedekt wordt in een omniumverzekering, is pech onderweg. En dat leidt wel eens vaker tot gevloek bij chauffeurs die met een platte batterij aan de kant van de weg staan. Om zeker te zijn dat dit u niet overkomt, sluit u dus ook best een bijstandsverzekering af.

Advies is nergens meer op zijn plaats

Een autoverzekering lijkt eenvoudig. Maar dat is zeker niet zo. Bovendien vertellen premies en waarborgen niet het hele verhaal. Vaak is de schade-afhandeling bij uw maatschappij een veel belangrijker criterium.

Gerelateerde pagina’s

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor individuen :  verzekerensparenvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.