Skip to main content

Brandverzekering

“Brand? Dat overkomt óns toch niet. Dat gebeurt alleen bij anderen.” U kent die boutade natuurlijk. En ze klopt: u was nog nooit het slachtoffer. Maar toch gebeuren er elk jaar meer dan honderdduizend schadegevallen … bij de buren.

Een blikseminslag, een schouwbrand, een gasfornuis dat per ongeluk bleef branden, … Brand heeft niet veel nodig om te ontstaan. Maar de schade die ze kan aanrichten is reusachtig.
Uw huis is uw meest kostbare bezit. Letterlijk én figuurlijk. Het is uw duurste aankoop én het is de plaats waar uw gezin woont en samen herinneringen beleeft. Eén brand kan dat allemaal verwoesten.

Bekijk onze expertise

Uw woning

Uw woning vertegenwoordigt een belangrijk kapitaal. Als eigenaar en als huurder doet u er beter aan u goed te verzekeren. Onderverzekering leidt immers tot een belangrijke lagere vergoeding bij schade met alle financiële en emotionele gevolgen van dien. Belangrijk is te weten dat deze polis niet alleen dekking geeft in geval van brand maar bijna altijd ook in geval van waterschade, storm- en hagelschade,…, glasbreuk en burgerlijke aansprakelijkheid van het gebouw. En … niet alleen uw eigen patrimonium is verzekerd maar ook de schade die toegebracht werd aan uw buren of geparkeerde voertuigen.

U bent eigenaar

Op basis van uw wensen en woonsituatie gaan wij op zoek naar de best passende verzekering voor u. Wij kunnen voor u gratis het te verzekeren kapitaal van uw woning laten berekenen. De te verzekeren waarde is immers de nieuwbouwwaarde.
Daarbij maken we vaak gebruik van een plaatsenstelsel zodat uw woonst in ‘herbouwwaarde’ verzekerd is. Zo bent u nooit onderverzekerd.

U bent huurder

U hebt een woning of appartement in een bepaalde staat in huur gekregen en u dient deze dan ook in dezelfde staat terug te geven aan de eigenaar bij het einde van uw huurovereenkomst (art 1732 en volgende van het BW) . Uw woning dient dan ook in werkelijke waarde verzekerd te worden.

Inhoud

De waarde van de inhoud wordt veelal onderschat. Bij onderverzekering kan dan ook de evenredigheidsregel worden toegepast en dit zowel in de brandpolis als voor de waarborg diefstal. Een aanvaarde regel voor particulieren is dat men meestal 1/3 van de waarde van de woning neemt om een correcte waarde van de inhoud weer te geven.

Speciale voorwerpen

U hebt enkele mooie en waardevolle schilderijen of tapijten, een collectie jachtwapens of munten, u hebt een waardevol muziekinstrument of enkele zeer waardevolle juwelen. U bent trots op die fantastische wijnkelder. Deze voorwerpen kunnen verzekerd worden in een alle risico verzekering.

Indirect verlies

Kleine kosten zoals telefoonkosten, vervoerkosten die u maakt om de bestekken en de facturen op te halen, het toch iets duurdere behangpapier, … worden niet vergoed via deze polis tenzij u een dekking indirect verlies onderschrijft. Voor 10% meerpremie ontvangt u ook 10% extra bij de schaderegeling.

Voor uw eigen veiligheid

Zorg voor draagbare blusapparaten en rookmelders in huis – gebruik bij keukenbranden nooit water, een branddeken is een uitstekende investering – sluit binnendeuren als je het huis verlaat, de brand zal zich gemakkelijker beperken tot kleinere oppervlaktes.

Gaat u belangrijke verbouwingen doen of denkt u aan nieuwbouw, raadpleeg ons even over een “Alle Bouwplaats Risicoverzekering (ABR)”.

Schade: wat moet u doen?

 • Neem maatregelen om de schade te beperken.

 • Maak foto’s van de schade en meld uw schade zo spoedig mogelijk bij DOM:

  • via telefoon: +32 457 71 71
  • via mail: schade@domnv.be
  • via een online Teamscall; plan hier uw afspraak in
  • kom langs: Prins Boudewijnlaan 7 D 0101
 • Doe na een inbraak altijd aangifte bij de politie.

 • Bewaar nota’s van reparaties, offertes enz. goed.

Ontvang een waardebon van 20 EURO!

Als dank voor uw jarenlange trouw + omdat wij de verhuis naar ons nieuwe kantoor met u (corona-proof) willen vieren, bieden we u een persoonlijke waardebon aan twv 20 EURO.

Wat moet u hiervoor doen?
Maak een afspraak met een van onze mensen om uw verzekeringsdossier te optimaliseren en bezorg ons een kopie van uw huidige brandverzekering. Indien u ons vooraf al de indeling van uw woning bezorgt, werken we tegen dan ons beste aanbod alvast uit!

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor individuen :  verzekerensparenvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.