Skip to main content

Hospicare Flexible

Hospicare Flexible is de hospitalisatieverzekering van AG Insurance op maat van ondernemingen met meer dan 15 werknemers. Ze biedt een complete hospitalisatieverzekering aan een voordelig tarief, waarbij er geen medische formaliteiten zijn voor de werknemers.

Bekijk onze expertise

Belangrijkste waarborgen

Hospicare Flexible verzekert u onder meer voor :

 • Hospitalisatie: alle ziekenhuiskosten (verblijfskosten, verblijf van een ouder bij verzorgd kind, palliatieve zorgen, …), ongeacht bedrag of duur.
 • Ambulante zorgen pré- & post-hospitalisatie: alle medische kosten één maand voor de hospitalisatie en drie maanden erna. Deze periode is zelfs uitbreidbaar via het optiepakket “Delta”.
 • Ambulante zorgen ‘zware ziekten’: alle medische kosten die rechtstreeks in verband staan met 30 zware ziekten (kanker, diabetes, …). Geen hospitalisatie vereist.
 • Wereldwijde dekking met bijstand in het buitenland
 • Extra gezondheidsdiensten:
  • MyMind : alles over en voor het mentaal welzijn van uw werknemers
  • MyCare : snel en persoonlijk doktersadvies, overal ter wereld

Deze verzekering wordt afgestemd op uw onderneming dankzij de flexibiliteit van de waarborgen en de mogelijkheid om een vrijstelling in te bouwen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de vrijstelling te laten wegvallen indien de werknemer kiest voor een meer-persoonskamer.

My Healthcare Card

Met deze kaart kan de werknemer zowel de ziekenhuisopname melden, als de apothekerskosten doorgeven. Geen administratieve rompslomp dankzij

 • de rechtstreekse betaling van de factuur aan het ziekenhuis
 • de elektronische verwerking van de apotheekbriefjes.

Apotheekbriefjes hoeven niet langer bijgehouden en opgestuurd te worden naar AG Insurance. De kaart laten inscannen bij de apotheker is voldoende. De terugbetaling verloopt hierdoor zeer vlot. Let op : de apothekerskosten dienen gelinkt te zijn aan een ziekenhuisopname.

Bekijk hier het filmpje die dit voordeel illustreert.

Daarnaast geeft de kaart toegang tot een beveiligd platform, waar de werknemer de waarborgen van zijn of haar contract kan raadplegen, de ziekenhuisopname kan melden en de status van terugbetalingen kan checken.

Troeven

Naast de uitstekende dekking biedt Hospicare Flexible u en uw werknemers nog enkele bijkomende voordelen.

 • GEEN wachttijd en GEEN medische formaliteiten : dit maakt dat uw werknemers voor al hun aandoeningen –ook de reeds bestaande– onmiddellijk gedekt zijn.
 • Zeer voordelig en vlak tarief : de kinderen kunnen aansluiten tegen het tarief Kind en behouden dit zolang ze kinderbijslaggerechtigd zijn. Bij de concurrentie is het tarief Kind meestal slechts geldig tot 18 of 20 jaar. Elk jaar wordt door AG Insurance bekeken of het huidige tarief in overeenstemming is met de totale schadestatistiek (dus alle werknemers en ev. gezinsleden samen) en wordt de premie eventueel aangepast.
 • Individuele verderzetting : elke werknemer kan bij uitdiensttreding het contract individueel verderzetten. Dit gebeurt zonder wachttijd en tegen het tarief aan huidige leeftijd. Bovendien zijn er ook geen medische formaliteiten als de werknemer minstens twee jaar aangesloten was.

Let op : het tarief op oudere leeftijd is vandaag zéér hoog. De overheid legt de bedrijven daarom een informatieplicht op. De werkgever dient zijn werknemers te wijzen op de nadelen van een collectieve verzekering en dient bovendien mee te delen dat deze nadelen privé verzekerd kunnen worden via de formule AG Care Vision van AG Insurance. Voor de volledige uitleg omtrent deze informatieplicht verwijzen we hier naar Wet Verwilghen.

Wat met kosten buiten het ziekenhuis?

Een visite bij de dokter, de tandarts, de kinesist of … Vele kleine uitgaven die samen een grote hap uit het budget van uw werknemers nemen ! Met de verzekering Dental Flex (Tandzorgen) of Ambucare Flexible (Tandzorgen & Ambulante kosten) kunt u hen hierbij helpen.

Documentatie

Gerelateerde pagina’s

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.