Skip to main content

Kindersparen

U wilt sparen voor uw kind of kleinkind. Goed idee. Maar we vermoeden dat u nog met een pak vragen zit. Hier beantwoorden we er alvast vijf.

Bekijk onze expertise

Klik op de vragen die u zich stelt en u krijgt meteen het antwoord.

Bestaat er vandaag nog een zinvolle spaarformule ?

Ja. Een zinvolle spaarformule combineert volgens ons een mooi rendement met voldoende veiligheid. Anders gezegd: u wil de gulden middenweg tussen een tak 23-fonds wat risico en mooie opbrengsten toevoegt en een tak 21-fonds wat kapitaalsgarantie biedt. Wij helpen u hier graag bij verder en vertrekken vanuit uw risicoprofiel om de fondsenmix te bepalen.

Hoe zeker ben ik ervan dat dit spaargeld juist terecht komt?

Heel zeker. Als u spaart voor uw kinderen of kleinkinderen, kunt u hun namen laten opnemen als begunstigden in het contract. Zo ‘betonneert’ u hun rechten op de spaartegoeden, maar behoudt u zelf wel de controle over de premies en de hoogte van het spaargeld. Nog beter: het spaargeld blijft ook geblokkeerd na uw overlijden, tot de einddatum van uw contract (vb. 25e verjaardag van uw (klein)kind). Op die leeftijd zijn ze echt groot genoeg om er zelf over te mogen beschikken.

Kan ik ook sneller dan voorzien geld vrijmaken ?

Ja, dat kan. Onze spaarformules zijn specifiek ontwikkeld voor sparende (groot)ouders. En dus is het maar logisch dat de voorziene einddatum (vb. 25e verjaardag) flexibel is. Want kinderen kosten geld: een eerste auto, een mooi kot in het centrum, een salon als ze alleen gaan wonen, …

Betaal ik niet veel te veel belastingen en roerende voorheffing?

Nee. En dat is niet evident vandaag de dag. Spaargeld op termijnproducten bij de bank kost u mogelijk wel 30% roerende voorheffing op de interesten aan het einde van de rit. De reden ? Tak 21-opbrengsten zijn onbelast als het contract langer duurt dan acht jaar. Tak 23-contracten zijn helemaal vrij van roerende voorheffing.

Hoe ziet het beste spaarplan er precies uit?

Dit zoeken we samen met u uit.

Hieronder enkele nuttige of belangrijke documenten over de formules Kindersparen van enkele van onze partnermaatschappijen :

AthoraBaloiseNN InsuranceVIVIUM
Meer infoMeer infoMeer infoMeer info

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor individuen :  verzekerensparenvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.