Skip to main content

Vrij sparen

Naast de fiscale spaarplannen bestaan er nog andere spaarformules. Aangezien DOM steeds in functie van de klant denkt, hebben wij ons huiswerk gemaakt. Na ons marktonderzoek hebben we spaarplannen samengesteld op maat van de klant. U kiest zelf welke spaarformule het best bij u past en welke niet.

Bekijk onze expertise

De huidige situatie

Wij Belgen zijn fervente spaarders, dat is algemeen geweten. Ondanks de historisch lage rentevoeten houden we dit heilige huis overeind en staan er recordbedragen geparkeerd. Onderstaande grafiek laat duidelijk zien hoe absurd de huidige situatie is.

Bron: De Tijd

De rentevoeten dalen en toch zetten we meer geld op spaarboekjes. We gaan er van uit dat de spaarboekjes veilig zijn, maar ze brengen minder op dan het inflatieniveau! Deze situatie is niet houdbaar en dat genoodzaakt ons andere wegen te bewandelen.

De oplossing, slim sparen

Het is niet altijd makkelijk om alternatieven te vinden voor het spaarboekje. Het moet veilig zijn, snel op te vragen en daarboven moet het liefst nog meer opbrengen dan een spaarrekening.

Daarom werken wij graag met spaarplannen. Op regelmatige basis, sparen we automatisch een bedrag. Wie weet immers of het de moment is om in de beurs te stappen…niemand! Door gespreid en constant te sparen krijgt u een mooi gemiddelde stijging van uw spaartegoeden. In tijden van economische groei profiteert u mee en wanneer de beurzen het wat minder doen kunt u goedkoop bij sparen. Dit is wat we noemen “Slim Sparen”.

Fiscaal is het ook zeer interessant, u betaalt namelijk geen 30% roerende voorheffing op het rendement! We moeten wel rekening houden met 2% verzekeringstaks, maar als uw beleggingshorizon lang genoeg is zal u hiervan geen hinder ondervinden. De beurstaks van 1% is dan weer niet van toepassing.

Zoals u ziet, is sparen voor iedereen. Wij volgen uw profiel en kijken wat het beste bij u past. U kan kiezen tussen fondsen die beleggen in aandelen, obligaties of een combinatie van beide. Wat ook kan, is een combinatie tussen tak 21 en tak 23.

Documenten

Hieronder enkele nuttige of belangrijke documenten over de formules Vrij sparen van enkele van onze partnermaatschappijen :

AthoraBaloiseNN InsuranceVIVIUM
InformatiefichesInformatiefiche Save PlanInformatiefichesInformatiefiches
Informatiefiche Save Plan - Bijlage

Bekijk onze andere oplossingen en diensten voor individuen :  verzekerensparenvermogen

Had u graag persoonlijk contact? Contacteer ons team.